Mijn cursus is klaar. Hoe plaats ik die in mijn webshop?

Nu uw cursus klaar is, wilt u die natuurlijk in uw e-learning omgeving plaatsen zodat de cursus zichtbaar is voor bezoekers!

 

U kunt daarvoor onderstaande instructies volgen:

 

1. Nieuw product aanmaken

Kies in het menu links ‘Producten’==> Nieuw Toevoegen’

Mijn cursus is klaar. Hoe plaats ik die in mijn webshop?

 

2. Gegevens van het product (uw cursus) invullen

Een nieuw scherm opent waarin u de gegevens van uw cursus kunt invullen (afb 2).

We lopen de onderdelen hieronder stuk voor stuk door.

Mijn cursus is klaar. Hoe plaats ik die in mijn webshop?afb.2

 

Mijn cursus is klaar. Hoe plaats ik die in mijn webshop?

afb.3

 

3. Permalink

In het vak bovenin (afb.3) vult u de naam of titel van de cursus in. De titel die u had ingevuld, is nu ook de WordPress ‘permalink’ geworden. Dit zal het adres (de link) zijn waaronder de cursus op internet vindbaar wordt. Als u titel niet kort is met het meest relevante woord in het begin, pas de permalink dan aan door er op te klikken:

 

4. Omschrijving toevoegen

In het grote vlak op de pagina kunt u een omschrijving plaatsen (als u gebruik maakt van het Divi thema en daarmee bekend bent, kunt u ook de Divi opbouwfunctie gebruiken voor de opmaak. Klik daarvoor op het paarse vak).

Probeer de omschrijving bondig en aantrekkelijk te maken voor een potentiële cursist. Zorg daarom voor voldoende witruimte, korte zinnen en pakkende titels. Voeg ook een afbeelding of video toe.

==> NB: WordPress slaat automatisch uw werk geregeld op. Om tussentijds extra op te slaan, kunt rechtsbovenaan in het blokje ‘Publiceren’ ==> ‘Concept opslaan’ kiezen.

Mijn cursus is klaar. Hoe plaats ik die in mijn webshop?

 

5. De blokken aan de rechterkant invullen

Mijn cursus is klaar. Hoe plaats ik die in mijn webshop?

afb.4

A. Productcategorieën – Maak een categorie aan waar uw cursus of cursussen onder zullen vallen, bv de categorie ‘online trainingsprogramma’ of ‘online cursus’. Als u meerdere cursussen heeft die in verschillende categorieën vallen, dan kunt u meer categorieën maken en daarna de de categorieën aanvinken waar uw cursus onder valt.

B. Producttags – Hier kunt u eventueel enkele trefwoorden invullen. Dit is alleen noodzakelijk als u een uitgebreid aanbod heeft.

C. Print Post Button – Als u wilt dat uw cursisten de pagina makkelijk kunnen printen, dan plaatst u hier GEEN vinkje.

D. Productafbeelding   Hier kunt u één afbeelding uploaden. Formaat: ca. 300 x 300 pixels. Deze afbeelding verschijnt bij uw cursussen in het overzicht op uw e-learning website.

E. Productgalerij – Als u meerdere afbeeldingen wilt weergeven bij de cursus, dan kunt u die toevoegen via  de Productgalerij.

6. ‘Productgegevens’

 

Kies ==> ‘Simpel product’
(als u een product heeft met variaties, kies dan ‘Variabel product’).

A.  ‘Algemeen’ –  hier vult u de (actie)prijs in ZONDER btw. Pas zonodig de btw status aan. Als u een ander belastingtarief dan 21% wilt hanteren, geef dit dan aub door aan E-Learning Plaza zodat dit tarief toegevoegd kan worden voor u.

B. ‘Voorraad’, afb.4  Achter SKU hoeft u niets in te vullen. Als u een beperkt aantal cursisten wilt, plaatst u een vinkje achter ‘Voorraad beheren?’ zoals hieronder:

Mijn cursus is klaar. Hoe plaats ik die in mijn webshop?

afb.4

‘Voorraadhoeveelheid’ – vul het aantal cursussen in
‘Nabestellingen’ –  op ‘niet toestaan’ laten.
==>  ‘Individueel verkocht’ – Altijd een vinkje plaatsen hier, ook als u geen beperkt aantal aanbiedt.

C.  ‘Gerelateerde Producten’ – Als u meer dan 1 cursus aanbiedt en die al heeft ingevoerd, kunt u hier uw andere cursussen invullen bij ‘Upsells’ en ‘Cross-sells’.

 

Mijn cursus is klaar. Hoe plaats ik die in mijn webshop?

afb.5

 

D. ‘Geavanceerd’ afb. 5

‘Aankoopnotitie’ – Vul een bericht in dat de cursist ziet nadat die zich heeft ingeschreven.
‘Menuvolgorde’ – mag u overslaan (of invullen als u meerdere cursussen heeft en de volgorde wilt bepalen).
‘Beoordelingen’ – aanvinken (optioneel).
‘Track Me’ – aanvinken.

7. Extra Velden

Negeren

8. Korte Productomschrijving

Onderaan de pagina kunt u een korte omschrijving invullen voor uw cursus, bv:
‘Leer fotograferen van een professional! Na deze training maak je geweldige foto’s.’

9. Toegangsperiode

Negeren ==> Als u klaar bent met het invoeren van uw cursus, geeft u via e-mail door aan E-Learning Plaza hoe lang u wilt dat cursisten toegang krijgen tot uw cursus.

10. Publiceren/Online zetten

Als u alles heeft ingevuld, en E-Learning Plaza heeft de toegangperiode voor u ingesteld, zet u uw cursus op de website door eerst in het menu links naar ‘WP Courseware‘ ==> ‘Woocommerce‘ te gaan. Daar koppelt u het product dat u heeft gemaakt aan de corresponderende cursus in WP Courseware.

Vervolgens gaat u terug naar Producten ==> selecteert u uw cursus en klikt rechts op ‘Publiceren’. Uw cursus staat nu op het e-learning deel van uw website en cursisten kunnen zich inschrijven door de cursus kopen!

==> Als u later iets wilt veranderen, kiest u rechts in het scherm voor ‘Bijwerken’. Om eerst een voorbeeld te zien voordat u iets publiceert, kunt u klikken op ‘Wijzigingen bekijken’ zodat een nieuw tabblad opent waarin u een voorvertoning ziet.

print